ГоловнаПолітика

Геращенко виступив за продовження проекту "Європейський вал" на кордоні з Росією

Геращенко виступив за продовження проекту "Європейський вал" на кордоні з Росією
Фото: nfront-org-ua

Депутат Верховної Ради Антон Геращенко вважає, що Україна повинна продовжити проект "Європейський вал" ("Стіна"), який передбачає облаштування кордону з Росією.

"До 2015 року тисячі кілометрів кордону з РФ - це були ліси, поля, зарості, де не було ні сітки, ні контрольно-слідової смуги, нічого", - заявив він на прес-конференції в понеділок, яка була присвячена цьому питанню.

"Після конфлікту з Росією, після нападу на Крим і Донбас урядом Арсенія Яценюка було прийнято рішення, відповідно до закону про державні кордони України, виділити кошти на їх облаштування та будівництво інженерних споруд, які дозволили б захистити кордон України від проникнення ДРГ, незаконного перетину кордону й економічної контрабанди через кордон", - цитує Геращенка прес-служба партії "Народний фронт".

За його словами, в 2015 році, зокрема, були обладнані протитанкові рови в Чернігівській і Харківській областях, у цьому році роботи тривають на стику Харківської та Луганської областей. Геращенко повідомив, що в Харківській області було обладнано 226,3 км протитранспортних ровів, 64,6 км металевого паркану, 9 вогневих позицій.

"Це тільки початок, тому що надалі ми будемо облаштовувати наш кордон за останнім словом техніки. Кожен кілометр повинен бути видимим спеціальними засобами відеофіксації, далекомірами, використовуючи нічну оптику - так, щоб жодна миша не могла там проскочити. Однак на цю роботу припадає 28 критиків і популістів, які хочуть наростити свій політичний рейтинг", - сказав Геращенко.

Він зазначив, що фракція "Народний фронт" наполягатиме на продовженні робіт з облаштування кордону за європейськими стандартами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram