ГоловнаПолітика

Здоров'я Умерова різко погіршилося

Заступника голови Меджлісу помістили в психіатричну лікарню.

Здоров'я Умерова різко погіршилося
Ильми Умеров
Фото: forbes.ru

Стан здоров'я заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова різко погіршився, повідомила його дочка Айше.

"Сьогодні татові в лікарні стало погано: тиск впав, дуже зблід, посилився тремор, викликаний хворобою Паркінсона, і він втратив свідомість на деякий час. Його швидко вдалося привести до тями", - написала Умерова в фейсбуці.

Вона також припустила, що це викликано стрибками рівня цукру в крові, оскільки Умеров страждає від цукрового діабету.

"І плюс гіпертонічний криз, що трапився 11 серпня, коли його в передінфарктному стані госпіталізували із зали суду. А ФСБшники так і не дали йому долікуватися - дуже вже поспішали швидше виконати постанову суду і заховати його в катівні психушки", - добавила Умерова.

Умеров зараз перебуває в Сімферопольському психоневрологічному диспансері на примусовій експертизі.

Захист Умерова вирішив направити звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі.

"Проведену в лікарні Сімферополя психолого-психіатричну експертизу, при здоров'ї Умерова, що погіршується, ми розцінюємо як тортури, в порушення Європейської конвенції про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню", - написав адвокат Умерова Ілля Новіков в фейсбуці.

Нагадаємо, Умерова затримано в Сімферополі 12 травня цього року. За годину перед затриманням він опублікував на своїй сторінці в фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою нібито в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

Справа проти Умерова заснована на відеозапису його виступу в Києві, де він 19 березня 2016 року декілька разів заявив, що Росія повинна піти з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram