ГоловнаПолітика

Путін назвав "диверсію в Криму" спробою України зірвати мінські домовленості

Москва зібралася розвивати відносини з Києвом.

Путін назвав "диверсію в Криму" спробою України зірвати мінські домовленості

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в спробі диверсії в Криму з метою зірвати мінські домовленості.

"Зрозуміло, навіщо це було зроблено, - тому що не хочуть або не можуть з якихось міркувань виконувати мінські домовленості", - сказав Путін на нараді з членами Ради Безпеки в Криму, повідомляє "Интерфакс".

Він також припустив, що влада України не може пояснити своїм громадянам "значні промахи в соціально-економічній політиці".

При цьому Путін заявив, що Росія не має наміру згортати відносини з Україною, "незважаючи на небажання нинішньої влади в Києві мати повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів".

"Будемо створювати можливості для розвитку контактів, їх підтримки", - зазначив він.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України. Київ усі звинувачення відкинув.

Росія під приводом цієї "диверсії" заявила, що виходить із переговорів у "нормандському форматі". На зустрічі лідерів "нормандської четвірки" було укладено Мінські угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram