ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику ДАІ Києва Курінному

Курінного підозрюють у перешкоджанні Євромайдану.

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику ДАІ Києва Курінному
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику Управління Державної автомобільної інспекції в Києві Анатолію Курінному в перешкоджанні проведенню акцій Євромайдану.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Йому інкримінуються злочини за ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службова фальсифікація), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій).

У зв'язку з цим Курінного викликали на допит в ролі підозрюваного в департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

"Департамент спецрозслідування ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації посадовими особами МВС України, зокрема ДАІ, за попередньою змовою з вищими посадовими особами органів прокуратури, судової влади, інших органів державної влади та невстановленими особами масових зловживань службовим становищем, перевищення влади співробітниками правоохоронних органів і винесення суддею свідомо неправосудних рішень з метою незаконного переслідування співробітниками ДАІ учасників руху "Автомайдан" під час масових акцій протесту в листопаді 2013 року - лютому 2014 року", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, слідчі ГПУ запросили в ролі свідків політиків і посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Зокрема, на допит викликані президент Петро Порошенко, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, мер Києва Віталій Кличко, спікер Ради Андрій Парубій, губернатор Закарпаття Геннадій Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram