ГоловнаПолітика

Лавриновичу вручили нову підозру (оновлено)

Екс-міністра юстиції запідозрили в службовій підробці та розкраданнях.

Лавриновичу вручили нову підозру (оновлено)
Александр Лавринович
Фото: Макс Левин

Екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу в четвер вручать підозру в розкраданні та службовій підробці.

Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні, коли ми з вами тут зустрічаємося, наші слідчі вручають підозру панові Лавриновичу, колишньому міністру юстиції, в скоєнні злочинів, передбачених статтею 191 - розкрадання і 366 - службове підроблення", - сказав він.

Оновлення. Лавринович в ефірі телеканалу 112 повідомив, що йому вручили оновлену підозру у старій справі, порушеній рік тому.

"Так, сьогодні вранці мені замінили попередню підозру, яке було вручено понад рік тому, на нову, де виправили помилки... Більш цивілізована підозра, новий текст, і сказали, що з понеділка я можу ознайомитися з матеріалами справи", - сказав він.

Нагадаємо, в липні минулого року Лавриновичу висунули підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Лавриновича підозрюють у розтраті 8,5 млн гривень держкоштів під час закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в Європейському суді з прав людини справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Йдеться про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden у травні 2012 року. Skadden повинна була провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України в ЄСПЛ. Лавриновичу в цій справі обрали запобіжний захід у вигляді застави, і він її сплатив. Справу в суд поки що не передавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram