ГоловнаПолітика

Обшуки в ДПСУ пройшли у справі про вирубку українського лісу словаками

Прикордонники щодня пропускали лісорубів із території Словаччини.

Обшуки в ДПСУ пройшли у справі про вирубку українського лісу словаками
архивное фото
Фото: ua-reporter.com

Обшуки в Державній прикордонній службі України відбулися у справі про вирубку українського лісу словацькими лісорубами.

Про це розповів генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в четвер.

За його словами, це провадження розслідують ще з 2015 року.

Було встановлено, що під виглядом робіт з обладнання держкордону сейсмічним кабелем невідомі особи вирубали смугу лісу протяжністю 30 кілометрів, загальна вартість збитків становила 700 тис. доларів. Сліди тракторів, які вивозили колоди, вели в бік Словаччини.

"Дуже повільно велося розслідування, але після мого візиту на Закарпаття я особисто почав вивчати цю справу. Можна сказати, що вже є більш ніж сотня справ в Україні про незаконну вирубку лісів, збитки сягають мільярдів гривень, але в цьому конкретному випадку ми хотіли дізнатися, хто дав дозвіл словацьким лісорубам і словацьким тракторам зайти на суверенну територію України з метою вирубати ліс і вивезти його туди", - сказав генпрокурор.

У рамках цієї справи було проведено обшуки в Держприкордонслужбі, де були знайдені документи про щоденний в'їзд словацьких лісорубів на територію України.

"Тепер слідство має встановити, хто дозволяв місцевим закарпатським прикордонникам пускати на суверенну територію України іноземних громадян із технікою для вирубки українського лісу. І друге питання - хто нажився на цій оборудці", - сказав Луценко.

Нагадаємо, у вівторок військова прокуратура і Нацполіція провели обшуки в будівлі ДПСУ у справі про незаконну вирубку лісу в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram