ГоловнаПолітика

НАПК вирішило не приймати е-декларації до вересня

Систему повинна доопрацювати Держспецзв'язку.

НАПК вирішило не приймати е-декларації до вересня

Національне агентство із запобігання корупції (НАПК) вирішило не приймати електронні декларації до 1 вересня. На той час система е-декларування повинна отримати сертифікат Держспецзв'язку.

Про це під час засідання Антикорупційного комітету повідомила голова НАПК Наталія Корчак.

"Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні НАПК про внесення змін до деяких рішень НАПК, які стосуються функціонування єдиного державного реєстру декларацій. Сьогодні ми його опублікуємо. З того моменту, як воно буде юстоване, суб'єкти декларування подаватимуть декларацію з 1 вересня 2016 року", - повідомили в НАПК.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування доходів. Оскільки Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування, систему запустили без сертифікації.

Запуск несертифікованої системи електронного декларування дозволяє держслужбовцям безкарно приховувати доходи, оскільки притягнути до відповідальності за неправдиву інформацію буде неможливо, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

17 вересня на нараді у президента Держспецзв'язку було доручено доопрацювати систему е-декларування до 1 вересня. Винуватою в зриві сертифікації влада назвала компанію-підрядника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram