ГоловнаПолітика

Яценюк не бачить перешкод для безвізового режиму з Євросоюзом

Україна виконала весь політичний і юридичний блок умов, зазначив екс-прем'єр.

Яценюк не бачить перешкод для безвізового режиму з Євросоюзом
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк переконаний, що технічні моменти не стануть перешкодою для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з головою Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі, повідомляють на сайті "Народного фронту".

"У парламенті й уряді України було прийнято понад 150 рішень для лібералізації візового режиму з ЄС. Переконаний, що технічні моменти не зможуть стати перешкодою для отримання громадянами України безвізового режиму", - сказав Яценюк.

Він також наголосив, що українська сторона виконала весь політичний і юридичний блок умов щодо лібералізації візового режиму та сподівається, що всі технічні питання незабаром буде вирішено".

"Це те, що обіцяли два роки тому. Це те, чого очікують громадяни країни. Тому я переконаний, що всі рішення з цього приводу вже прийнято, а ті технічні моменти, які є, буде врегульовано і ніколи не зможуть стати перешкодою для отримання громадянами України безвізового режиму", - зауважив Яценюк.

Говорячи про можливі терміни введення безвізового режиму, екс-прем'єр нагадав, що на початку вересня в Європарламенті розглядатимуть відповідне питання.

"Фактично ми очікуємо, що в середині жовтня буде вже завершальна стадія", - зазначив він.

Нагадаємо, в липні єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган висловив надію, що питання про безвізовий режим з Україною може бути вирішене в жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram