ГоловнаПолітика

Військова розвідка попередила про можливість повторення Росією повітряного теракту за аналогією з МН-17

На Донбас перекинули зенітно-ракетний дивізіон з ППО "Тор-М2У".

Росія перекинула на територію України зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади РФ, який здатен збивати літаки, в тому числі цивільні.

Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті ГУР МОУ.

"Оцінюємо передислокацію зенітно-ракетного дивізіону 60 омсбр як посилення загрози повітряного тероризму для всіх повітряних об'єктів, у т.ч. цивільних літаків, з огляду на відомий терористичний акт Російської Федерації, який призвів до трагедії з пасажирським літаком "Боїнг 777" Малайзійських авіаліній рейсу MH-17", - йдеться в доповіді.

Військова розвідка України встановила, що зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади (населений пункт Монастирище-2, Приморський край) зі складу бригади 5-ї загальновійськової армії (Уссурійськ) Східного військового округу ЗС РФ налічує у своєму складі 168 осіб, 21 одиницю бойової техніки та 30 автомобілів.

Особовий склад дивізіону - тільки офіцери і військовослужбовці за контрактом, у т.ч. переведені з інших бригад 5-ї Армії. Командиром дивізіону є майор збройних сил РФ Корчинський Юрій Володимирович. За організацію бойового застосування цього підрозділу відповідає начальник протиповітряної оборони - начальник відділу ППО 60-ї окремої мотострілецької бригади підполковник ЗС РФ Сергій Тупиченко.

"На озброєнні дивізіону є передові потужні комплекси ППО "Тор-М2У", які не менш ефективні в бойовому застосуванні, ніж ЗРК "Бук", за допомогою якого російським розрахунком було збито малайзійський літак "Боїнг 777", - наголошують у ГУР.

ЗРК “Тор-М2У”
ЗРК “Тор-М2У”

Відомо, що перед перекиданням на територію України зенітно-ракетний дивізіон пройшов допідготовку в районі населеного пункту Новочеркаськ Ростовської області, де розташований Центр територіальних військ Південного ВО ЗС РФ.

У розвідці зазначили, що для оперативного маскування особового складу дивізіону були оформлені документи прикриття і відпрацьовані відповідні легенди.

"Така практика використовується Російською Федерацією від початку збройної агресії проти України", - підкреслили в ГУР МОУ.

Окрім того, Головне управління розвідки МО України опублікувало повний список особового складу зенітно-ракетного підрозділу 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС Росії із зазначенням їхніх посад, прізвищ і особистих даних.

Як відомо, ЗРК "Бук-М1" з бортовим номером 332 зі складу 53-ї зенітно-ракетної бригади збройних сил Росії, що дислокується в Курську, був доставлений на окуповану територію Донецької області з території Росії і згодом використаний, щоб збити цивільний малайзійський літак "Боїнг" рейсу МН-17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram