ГоловнаПолітика

Чиновник несе повну відповідальність за недостовірну інформацію в е-декларації, - заступник голови суду

Запуск системи декларування без сертифікації впливає тільки на кваліфікацію дій посадових осіб Агентства.

Чиновник несе повну відповідальність за недостовірну інформацію в е-декларації, - заступник голови суду
Фото: facebook.com

Інформація про те, що чиновника, який подав недостовірну інформацію в е-декларації не зможуть притягнути до відповідальності, не відповідає дійсності. Так прокоментував припущення, що з'явилися раніше в ЗМІ, заступник голови Окружного адмінсуду міста Києва Євген Аблов у фейсбуці.

"Вражають коментарі деяких громадських діячів, які роблять заяви в ЗМІ про те, що е-декларації, подані чиновниками до отримання сертифікату від Держспецзв'язку, є нелегітимними, і за надання в цих деклараціях недостовірної інформації неможливо буде притягнути до відповідальності", - говорить заступник голови.

Аблов пояснив, що відсутність сертифікату Держспецзв'язку може призвести тільки до збору додаткових доказів, наприклад, призначення, проведення та отримання експертиз, з приводу про несанкціоноване втручання на сайт, сервер тощо.

"Після отримання висновку експерта про відсутність втручання приймається законне рішення у справі. Наявність або відсутність сертифіката НАПК впливає тільки на кваліфікацію дій посадових осіб Агентства, які прийняли рішення запустити систему без сертифіката Держспецзв'язку", - зазначає заступник голови суду.

Також Євген Аблов нагадує, що неподання е-декларації у встановлений термін є порушенням закону.

Нагадаємо, сьогодні в електронному реєстрі з'явилися перші декларації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram