ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідувати привласнення майна МВС "владою" Криму

Сума збитку, заподіяного Україні, становить понад 1 млрд гривень.

Прокуратура почала розслідувати привласнення майна МВС "владою" Криму
Фото: Макс Требухов

Прокуратура Автономної республіки Крим почала розслідувати привласнення майна Міністерства внутрішніх справ України "владою" анексованого Росією Криму, повідомляють Українські Новини.

"Встановлено, що представники російської окупаційної влади на території анексованого півострова Крим незаконно присвоїли майно, земельні ділянки, адміністративні будівлі, озброєння, матеріальні цінності, оргтехніку та офісне обладнання Головного управління Міністерства внутрішніх справ України та його підрозділів, у тому числі Державної автомобільної інспекції, територіальних, лінійних та інших підрозділів органів внутрішніх справ, військових частин внутрішніх військ, чим державі заподіяно значну матеріальну шкоду в особливо великому розмірі", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Згідно з ним, за попередніми підрахунками сума збитків, завданих Україні, становить понад 1 млрд гривень.

Зараз значна частина адміністративних будівель, земельних ділянок, матеріальних цінностей, інше рухоме і нерухоме майно, що належать державі, перейшли в управління незаконно створених на території Криму так званих "правоохоронних органів" і використовуються для неправомірного переслідування кримських татар і патріотично налаштованих громадян України.

Розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в липні прокуратура АР Крим почала розслідувати привласнення РФ української бурової установки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram