ГоловнаПолітика

САП направила в Раду подання на затримання і арешт Чауса

Антикорупційна прокуратура має намір просити для судді запобіжний захід у вигляді застави в сумі хабара.

САП направила в Раду подання на затримання і арешт Чауса
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

У Верховну Раду України в понеділок направлено подання про надання згоди на затримання та арешт судді Дніпровського районного суду м. Києва Миколи Чауса, який зберігав хабарі в скляних банках.

"Подання про надання згоди на затримання та арешт судді Чауса оперативно погоджено з головою Верховного Суду Я. Романюком та 15.08. направлено до Верховної Ради України", - повідомили в Спеціальній антикорупційній прокуратурі агентству Інтерфакс-Україна.

Заступник керівника САП Володимир Кривенко заявив, що САП підготувала підозру про вчинення злочину і має намір у четвер оголосити його Чаусу, після чого займеться процедурою позбавлення його суддівського імунітету, аж до звернення до спікера Верховної Ради Андрія Парубія про скликання позачергової сесії.

Як повідомлялося, увечері 9 серпня детективи Антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили Чауса в отриманні $150 тис. хабара. Гроші були виявлені в двох скляних банках - таким чином суддя зберігав свої корупційні доходи. Однак Чауса не затримано через його суддівський імунітет.

10 серпня стало відомо, що Чаус пішов у відпустку до 1 вересня. Заступник антикорупційного прокурора Володимир Кривенко заявив про загрозу втечі підозрюваного. За його словами, для Чауса на сьогодні немає перешкод для того, щоб покинути територію України. Керівник також нагадав, законодавство не дозволяє затримувати суддю без згоди на це Верховної Ради.

На допит і для отримання повідомлення про підозру у вчиненні злочину суддя Чаус 11 серпня в САП не з'явився.

Суддя Чаус відомий тим, що виніс рішення про скасування розшуку Юрія Іванющенка. Також він вів справу Геннадія Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram