ГоловнаПолітика

Moody's визнало загрозою економіці Росії загострення відносин з Україною

Рейтингове агентство прогнозує втечу капіталу з РФ і нові санкції.

Moody's визнало загрозою економіці Росії загострення відносин з Україною

Агентство Moody's попередило, що посилення напруженості в російсько-українських відносинах може негативно позначитися на кредитному рейтингу Росії, який з лютого 2015 року перебуває на "сміттєвому" рівні Ba1 ("спекулятивні елементи і значний кредитний ризик"). Занепокоєння експертів агентства викликала можливість ескалації конфлікту на кордоні з Кримом.

"У тому випадку, якщо зіткнення почнуться на території Криму і посиляться на Донбасі, міжнародні санкції, ймовірно, посиляться і будуть продовжені, це відновить втечу капіталу і послабить курс рубля, що в підсумку поставить під загрозу економічне відновлення Росії", - попереджає Moody's, повідомляє РБК.

Експерти Moody's відзначають, що після настання відносного затишшя на Донбасі економіка і фінансові ринки Росії поступово стабілізувалися, навіть незважаючи на збережену волатильність нафтового ринку, що, зокрема, виразилося в зміцненні рубля. Однак загострення військового конфлікту може різко погіршити ситуацію.

"Якщо військовий конфлікт продовжить загострюватися, недавні досягнення РФ в економіці можуть повернутися назад", - попереджає Moody's.

У кінці лютого 2015 року Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Росії до Ba1 з негативним прогнозом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram