ГоловнаПолітика

"Дождь" знайшов поранених російськими силовиками мирних жителів у Криму

Поранення отримали хлопець і дівчина.

"Дождь" знайшов поранених російськими силовиками мирних жителів у Криму

У районі Армянська в ніч на 7 серпня під обстріл потрапив автомобіль з двома мирними жителями, повідомляє російський телеканал "Дождь". LB.ua раніше писав про цей інцидент.

"Дождь" висловлює припущення, що машину обстріляли під час пошуку підозрюваних у спробі організувати теракти.

Про обстріл телеканалу розповіли представник Меджлісу кримськотатарського народу в Криму Музафар Фукала з посиланням на очевидців і друг потерпілого Баха Алієв.

Про те, що автомобіль потрапив під обстріл військових, представнику Меджлісу розповів знайомий, який бачив одного з поранених. За його словами, в автомобілі перебували хлопець і дівчина. У водія потрапили три-чотири кулі, пасажирка перебуває в реанімації, розповів Фукала.

"Обганяє його якийсь бус військовий. Без будь-яких переговорів - вогонь", - розповів Фукала.

За його інформацією, відразу після обстрілу постраждалих відвезли в госпіталь найближчого великого міста, ймовірно, в Красноперекопськ.

Кореспонденти "Дождя" побували в лікарні Красноперекопська. Співробітник підтвердив госпіталізацію молодої людини і дівчини після обстрілу. За його словами, їх перевели в лікарню Сімферополя.

Кореспондентам "Дождя" не вдалося потрапити в лікарню Сімферополя. За їхньою інформацією, після переведення з Красноперекопська стан молодої людини погіршився, про дівчину, як і раніше, немає ніякої інформації.

Інформацію про обстріл автомобіля також підтвердив друг водія Баха Алієв.

"Він їхав, музику слухав, ніби машину вперед поставили, я не знаю, сигналили, сам навіть не знає, як сталося. Скрізь темно було, їхав по дорозі. Потім каже, втратив свідомість, нічого не пам'ятає. Він став випадковою жертвою. Я не знаю, що сталося. Може, переплутали. Я сам в шоці був", - розповів Алієв "Дождю".

У розпорядженні телеканалу є відео, на якому знято сірий автомобіль Skoda з кримським номером. На корпусі автомобіля безліч слідів від куль.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, в Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

За даними LB.ua, в ніч з 6 на 7 серпня російські військові, які несли службу поблизу КПП Армянськ, відкрили вогонь по прикордонниках, які підпливли до них по воді на катерах. Прикордонники почали стрілянину у відповідь. У результаті перестрілки одна людина була убита (прикордонник), четверо (один військовий і троє прикордонників) поранені.

Через добу в ніч з 7 на 8 серпня російські військові знову відкрили стрілянину на КПП Армянськ у Криму. Цього разу вони стріляли по цивільному автомобілю, який прямував у Херсонську область. Отримали поранення двоє людей. Усвідомивши, що накоїли,  ті, що стріляли, утекли. Незабаром трьох затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram