ГоловнаПолітика

Гройсман доручив знайти відповідальних за неповноцінний запуск е-декларування

Нацагентство з питань держслужби проводить службову перевірку.

Гройсман доручив знайти відповідальних за неповноцінний запуск е-декларування
Фото: EPA/UPG

Національне агентство з питань державної служби проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що систему електронного декларування було запущено без сертифікації.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуці.

"Отже, система електронного декларування сьогодні запрацювала, хоча, на жаль, поки що тільки в тестовому режимі. Як стверджує НАПК, програмне забезпечення має достатні програмні модулі для подання, зберігання та оприлюднення декларацій, як цього і вимагає законодавство, і може починати працювати", - зазначив прем'єр.

Він також зазначив, що всі рішення для повноцінного запуску системи повинні бути прийняті в найкоротші терміни.

"Відповідно до мого доручення, Нацагентство з питань держслужби зараз проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що система електронного декларування не запрацювала вчасно. За її результатами будемо робити висновки", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 12 серпня Держспецзв'язку відмовила Нацагентству із запобігання корупції у видачі атестата відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) реєстру системи електронного декларування. У понеділок НАПК усе ж запустило систему без сертифікації.

Міжнародна організація Transparecy International звинуватила президента Петра Порошенка у зриві запуску системи електронного декларування доходів і закликала відповідальних чиновників піти у відставку.

Також запуск системи без сертифікації розкритикували в Єврокомісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram