ГоловнаПолітика

Онищенко має намір звернутися в Європейський суд

За словами нардепа, справу проти нього сфабрикували.

Онищенко має намір звернутися в Європейський суд
Фото: delfi.ua

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що прокуратура і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) не зв'язувалися з ним.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ні, зі мною ніхто не зв'язувався, я думаю, їм це особливо не потрібно, оскільки в нас сьогодні і Антикорупційна прокуратура, і прокуратура займаються дискредитацією мого іміджу і тому не проводять будь-які правомірних дій. Ця справа сфабрикована, шита білими нитками, мета у них одна - політичний наїзд і відібрати в мене бізнес", - заявив він.

За його словами, в цій справі дві складові - політична й економічна, і він має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

"У мене є стовідсоткові докази політичного підґрунтя всього цього, і з огляду на те, що в Україні про це просто ніхто не буде слухати, розраховувати на якесь справедливе рішення в мене там не будуть. Тому я вирішив робити це через Європейський суд, через який я зможу довести, що ця справа політична, і домогтися якихось результатів", - додав він.

Раніше Онищенко заявив, що наразі не просив про політичний притулок у Великобританії.

Нагадаємо, НАБУ і САП 22 червня викрили організаторів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 9 серпня Солом'янський районний суд Києва дозволив затримання й арешт депутата. 10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram