ГоловнаПолітика

Електронне декларування запрацює з 15 серпня в будь-якому випадку, - НАПК

Система буде вдосконалюватися після запуску

Електронне декларування запрацює з 15 серпня в будь-якому випадку, - НАПК
Фото: www.donbass-info.com

Система електронного декларування в Україні запрацює з 15 серпня 2016 року в будь-якому випадку.

Про це заявила голова Національного агентства щодо запобігання корупції Наталія Корчак в ефірі "112 Україна".

"Фактично ми готуємося зробити заяву, але запуск системи е-декларування в будь-якому випадку буде, тому що, відповідно до закону, в перехідних положеннях зазначено, що йдеться про подачу та оприлюднення інформації декларанта", - заявила Корчак.

За її словами, сьогодні продовжиться робота в рамках Держспецзв'язку, НАПК також має намір провести засідання, а система електронного декларування буде вдосконалюватися після запуску.

"Електронне декларування запрацює в будь-якому випадку, це я можу гарантувати на 100% ... Система подачі і оприлюднення інформації буде працювати. Те, що ми хочемо цю систему вдосконалити, - ми будемо також над цим працювати", - додала Корчак.

Нагадаємо, закон про електронне декларування було ухвалено в березні. Термін запуску системи в ньому обмежений кінцем 2016 року. Чиновники протягом двох місяців після запуску цієї системи повинні будуть вносити свої декларації про доходи в детальну форму на спеціальному сайті. Крім того, передбачена кримінальна відповідальність за приховування доходів під час заповнення декларацій.

Нацагентство щодо запобігання корупції вирішило запустити систему електронного декларування доходів чиновників 15 серпня. Першими - впродовж 60 днів - декларації повинні подати особи, які "займають відповідальне та особливо відповідальне становище". Це близько 50 тис. чиновників, починаючи від президента, голови уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Інші держслужбовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Transparency International закликала владу України не відкладати електронне декларування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram