ГоловнаПолітика

НАБУ заперечує стеження за співробітниками Генпрокуратури

У п'ятницю три прокурори постраждали від рук спецпризначенців Бюро.

НАБУ заперечує стеження за співробітниками Генпрокуратури
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро заперечує стеження за співробітниками Генеральної прокуратури.

У суботу на сайт НАБУ з'явився коментар з приводу вчорашнього інциденту, в результаті якого постраждали три прокурори.

"У п'ятницю, 12 серпня, під час проведення прихованого спостереження за об'єктом в одному з кримінальних проваджень, які розслідують детективи Національного антикорупційного бюро України, в приміщення, в якому перебували працівники Бюро, намагалися проникнути співробітники Генеральної прокуратури України, які сприйняли ці слідчі дії як спостереження за собою. У результаті виникла позаштатна робоча ситуація", - наголошено в ньому.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк в коментарі каналу NewsOne заявив, що спецпризначенці НАБУ побили цих прокурорів. "Скрутили, застосували прийоми рукопашного бою. [Це були] люди, які були з працівниками НАБУ. Радше за все, це групи їхнього фізичного захисту. Троє співробітників Генпрокуратури отримали тілесні ушкодження", - заявив він (цитата за "Українськими новинами").

Конфлікт стався біля будівлі департаменту, коли співробітники Генпрокуратури виявили нібито стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками.

НАБУ при цьому зазначає, що всі слідчі дії детективи проводять відповідно до законодавства.

Нагадаємо, 11 серпня голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що між Бюро та Генеральною прокуратурою є ознаки конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram