ГоловнаПолітика

Росія заарештувала другого "кримського диверсанта" Захтея

Його взяли під варту на місяць і 26 днів.

Росія заарештувала другого "кримського диверсанта" Захтея
Фото: ФСБ РФ

Київський районний суд Сімферополя, який контролює окупаційна влада Криму, на закритому засіданні в суботу взяв під варту Андрія Захтея, підозрюваного в причетності до спроби здійснення диверсійних актів на півострові.

Про це пише "Интерфакс" із посиланням на джерело в російських правоохоронних органах на півострові.

"Захтея заарештовано на місяць і 26 днів. Суд задовольнив клопотання слідства", - сказав співрозмовник агентства.

Захтей - 41-річний виконроб з Євпаторії. На межі 1990-2000 років відсидів чотири роки у Львівській виправній колонії. У 2009 році отримав ще одну судимість, але обійшовся штрафом.

Нагадаємо, ще одним "диверсантом" у Росії назвали Євгена Панова - водія автобуса АТП Запорізької АЕС (Енергодар). Його заарештували 11 серпня на два місяці.

10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram