ГоловнаПолітика

Савченко звинуватила Ірину Геращенко у зволіканні зі звільненням полонених

"Такі люди, як Ірина Геращенко, такими методами, якими вони діють, затягують переговори".

Савченко звинуватила Ірину Геращенко у зволіканні зі звільненням полонених
Геращенко и Савченко на борту президентского самолета
Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

Депутат Верховної Ради Надія Савченко звинуватила першого віце-спікера Ірину Геращенко в затягуванні переговорів про звільнення полонених на Донбасі.

"Ми з нею спілкувалися, але не знайшли точок дотику. Саме такі люди, як Ірина Геращенко, саме такими методами, якими вони діють, затягують переговори. Раніше на Донбасі людей можна було міняти легше, поки за це не взялися політики. Тому це треба збити з політичного рівня, щоб цим займалися рідні і перемовники", - заявила Савченко в інтерв'ю BBC.

При цьому вона знову заявила, що вести переговори повинні жінки. "Мудрість чоловіків, коли йдеться про людське життя, не така. А от біль матерів - це інше, жінки швидше знайдуть спільну мову", - вважає вона.

Також Савченко думає, що Україна повинна зробити перший крок і почати відпускати затриманих поплічників терористичних організацій. "Їхніх полонених набагато більше. Завжди комусь треба робити перший крок. Якщо ми перші почнемо відпускати полонених, то це дасть результат, повірте", - припускає вона.

Окрім того, депутатка різко відповіла на критику колишнього в'язня російського режиму Геннадія Афанасьєва, який негативно оцінив її акцію біля Адміністрації Президента, на якій вона вимагала прискорити переговори про полонених.

"Свого часу пан Афанасьєв здав Кольченка і Сенцова. Він людина слабкої волі, тому зараз робить те саме. Йому тоді слідчі сказали взяти російський паспорт, і він узяв. Тоді сказали, що хлопці - терористи, і він підписав. У нього слабка воля, і в нього повинна бути клепка в голові, що хлопці сидять у тюрмі і за них треба боротися", - заявила Савченко.

Нагадаємо, що Ірина Геращенко особисто літала в Росію разом із прес-секретарем Президента Святославом Цеголком, щоб вивезти Савченко.

Геращенко - представниця України в гуманітарній підгрупі контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram