ГоловнаПолітика

Посол України в ООН стурбований скупченням військових сил РФ біля українських адмінкордонів

В Україні і біля українського кордону розміщено 40 тисяч російських солдатів.

Посол України в ООН стурбований скупченням військових сил РФ біля українських адмінкордонів
Фото: ukraineun.org

Представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко стурбований великою кількістю російських військовослужбовців біля українських адміністративних кордонів.

Про це він заявив на брифінгу після закритого засідання Ради Безпеки ООН.

"Ми повернемо бойові дії на якийсь прийнятний рівень, але те, що ми бачимо зараз, скупчення військових сил уздовж українського кордону, зокрема вздовж кордонів на Донбасі ... Ми говоримо про сучасний 40-тисячний контингент російських солдатів в Україні та біля українського кордону. Це не збіг - ці цифри можуть відображати погані наміри", - сказав Єльченко.

При цьому він додав, що Україна, своєю чергою, не проводила мобілізації, і кількість українських військовослужбовців не змінилася, проте вони приведені в повну бойову готовність.

Посол України в ООН додав, що офіційно було відправлено запит від Червоного Хреста, ОБСЄ та місії ООН із прав людини, щоб "їм було дозволено в'їхати в Крим і, зокрема, щоб вони могли зустрітися з тими двома людьми, яких затримали, за повідомленнями Росії, в зв'язку з цими терористичними актами".

Раніше повідомляли, що Радбез ООН беззастережно підтвердив позицію про територіальну цілісність України, включно з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram