ГоловнаПолітика

ЄС не повірив Росії на слово про події в Криму

Європа вимагає доказів.

ЄС не повірив Росії на слово про події в Криму

Доказів, які підтверджували би заяви Росії про події в Криму, немає, йдеться в коментарі представництва ЄС в Україні.

"Нам не відомі будь-які докази, що підтверджують претензії Росії щодо ймовірних подій в Армянську (Крим). Європейський Союз неодноразово засуджував і не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією", - сказано в ньому.

ЄС продовжуватиме підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України і її програми реформ.

"ЄС закликає до мирного вирішення конфлікту, в тому числі і на сході України, де всі сторони - зокрема Росія - повинні повною мірою брати участь у повноцінній реалізації Мінських домовленостей", - сказано в коментарі.

Нагадаємо, США теж не повірили в історію ФСБ РФ про "кримських диверсантів".

10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордонів з Кримом і по всій лінії протистояння на Донбасі.

За даними ГУР, в Криму відбулася озброєна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram