ГоловнаПолітика

Садовий особисто передав бійцям АТО гуманітарну допомогу

Мер Львова з'їздив у зону АТО.

Садовий особисто передав бійцям АТО гуманітарну допомогу
Фото: Татьяна Бедняк / Facebook

Мер Львова Андрій Садовий особисто привіз 80-й окремій штурмовій бригаді, розташованій у Луганській області, гуманітарну допомогу від львів'ян.

Міського голову Львова в зоні АТО помітили 10 серпня, пише видання 2day.kh.ua.

80-та окрема десантно-штурмова бригада вже більш ніж два роки перебуває в зоні АТО: бригада брала участь у боях по всій лінії фронту від Станиці Луганської до Маріуполя, зазнала важких втрат у боях за Щастя, Луганський і Донецький аеропорти.

"Я бачу, як насторожено хлопці ставляться до політиків і чиновників високого рангу, що приїжджають з візитами на фронт, дистанціюються і неохоче говорять про реальний стан справ, кажуть: «У нас все нормально», - розповіла волонтер Тетяна Бідняк. - Садового і його команду спочатку також зустріли насторожено. Але коли зрозуміли, що Андрій Іванович приїхав не з перевіркою, а, навпаки, щоб поспілкуватися і підтримати, заспокоїлися".

Бійці влаштували невелику екскурсію по території розташування підрозділу, показали бібліотеку, медчастину, умови проживання, познайомили з "домашніми" улюбленцями - кішками та собаками. Візитною карткою бригади є два модернізовані пам'ятники: Тарасові Шевченку (в минулому житті - Ленін) і українському десантникові, який розриває пащу російському ведмедю (колишні Самсон і лев).

Андрій Садовий поспілкувався з командирами та бійцями, вислухав потреби і враження від перебування в АТО, подякував за їхню службу. За словами бійців, найскладніше - бути далеко від сім'ї, близьких, але вони усвідомлюють важливість виконання свого завдання і перебування в зоні АТО. Військовослужбовці відзначили, що пишаються тим, що можуть по-справжньому захищати свої домівки і рідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram