ГоловнаПолітика

На півдні України розпочалися військові навчання

Задіяно авіацію і бронетехніку.

На півдні України розпочалися військові навчання
Архив
Фото: mil.gov.ua

Військово-Морські сили Збройних Сил України проводять навчання підрозділів морської піхоти та берегових ракетно-артилерійських військ у Херсонській і Запорізькій областях.

Як повідомляє командування ВМС, навчальні цілі - вдосконалення навичок командирів і штабів, перевірка рівня злагодженості підрозділів.

"За підтримки морської авіації й авіації інших видів Збройних Сил України морські піхотинці і берегові артилеристи відпрацьовують дії під час охорони й оборони важливих об'єктів інфраструктури, боротьби з повітряним десантом "противника", знищення диверсійно-розвідувальних груп, оборони морського узбережжя тощо", - сказано в повідомленні.

Під час навчань, як зазначають, будуть пересуватися колони військової техніки, буде літати авіація і будуть виконуватися бойові стрільби.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і про загибель унаслідок сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram