ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідувати передачу Іванющенку 70 га на Жуковому острові

Луценко обурився рішенням Вищого госпсуду.

Прокуратура почала розслідувати передачу Іванющенку 70 га на Жуковому острові
Особняк Иванющенко на Жуковом острове

Прокуратура Києва розпочала слідчі дії щодо відповідальності посадових осіб Київради, які 2007 року незаконно передали 70 га землі на 126 млн грн.

Про це написав генпрокурор Юрій Луценко у своєму фейсбуці.

Йдеться про 70 га заповідної землі на Жуковому острові.

22 березня ГПУ в суді домоглася повернення цієї землі громаді Києва.

"Усі терміни оскарження цього рішення минули. Але раптом 27 липня Вищий господарський суд під головуванням судді Рогача підтримує клопотання ТОВ "Котміст" імені Ю. Єнакіївського про поновлення строку касаційного оскарження. Підстава рішення суду унікальна! Тому що, бачте, "Котміст" не сплатив судовий збір. Не мали грошей. А тепер знайшли", - обурився Луценко.

"9 серпня той самий суд під головуванням того-таки Рогача приймає ще одне рішення на користь загарбників - скасовує рішення від 22 березня і відправляє справу на перегляд в першу інстанцію. Як Генпрокурор офіційно заявляю: я розглядаю такі дії суддів як явно неправові і даю вказівку зібрати матеріали для притягнення їх до кримінальної відповідальності", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, більш ніж 70 га землі, які входили до складу ландшафтного заказника "Острів Жуків", 2007 року віддали в приватні руки, і незабаром на них почалося будівництво особняка. За даними журналістських розслідувань, "Межигір'я-2" будував близький соратник Віктора Януковича Юрій Іванющенко (Юра Єнакієвський).

У 2007 році Київрада прийняла скандальне рішення про ліквідацію заказника "Жуків острів", його площу урізали з 1630 га до 196 га. Вилучені таким чином землі успішно віддали під забудову. Тепер же ГПУ через суд з різним успіхом намагається повернути їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram