ГоловнаПолітика

Поліція почала розслідувати викрадення Панова

Слідство встановить, як житель Енергодара опинився у Криму.

Поліція почала розслідувати викрадення Панова
Евгений Панов
Фото: investigator.org.ua

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення голови Самооборони Енергодара Запорізької області Євгена Панова.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції Вадим Троян, повідомляють на сайті поліції.

Звернення в поліцію від рідних Панова надійшло в поліцію вчора. Слідчі кваліфікували цю подію за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Справу розслідує Енергодарівське відділення поліції Запорізької області.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, які "сприяли в підготовці терактів", у т.ч. жителя Енергодара Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони також спростували обстріл Криму з материкової частини України.

Брат Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області і вивезли у Крим. Колега і однополчанин Панова Ігор Матюхін заявляє, що разом з Пановим зникли щонайменше двоє його однополчан, з якими він у 2014 році брав участь в АТО в складі 37-го батальйону, а напередодні зникнення поїхав на риболовлю в сусіднє місто Василівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram