ГоловнаПолітика

Військові експерти попередили про готовність РФ почати бойові дії будь-якої миті

Кризовими є дати 24 серпня, 5 і 18 вересня.

Військові експерти попередили про готовність РФ почати бойові дії будь-якої миті
Фото: reparter.org

Неурядова організація "Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння" вважає, що з боку Росії все готове для ведення широкомасштабних бойових дій проти України і запустити цей процес може будь-що, навіть другорядний привід.

Про це йдеться на сайті ЦДАКР.

При цьому організація розглядає три кризові дати для початку можливої війни: 24 серпня (День Незалежності України), 5 вересня (засідання G20), 18 вересня (єдиний день голосування в Росії). Експерти не виключають, що у військову операцію проти України можуть перетворитися анонсовані на вересень навчання "Кавказ 2016".

Організація вважає, що в серпні-вересні збігаються три чинники, які можуть призвести до агресії РФ: просунута стадія виборів у США, які не зможуть відволікатися на українські події; наявність власних проблем у Європі; наближення дня виборів у Росії, які вимагають мобілізації електорату.

"Для Путіна саме зараз відкрилося «вікно можливостей» використати останній шанс і виправити низку стратегічних помилок, які він зробив протягом останніх 2,5 років. У разі неспроможності Путіна використати цей шанс, вже до середини 2017 року ситуація (і внутрішня, і зовнішня) може стати для нього вітальним викликом (нова адміністрація США почне активно впливати на світову політику, стан економіки Росії вийде на пік кризи)", - вважають у ЦДАКР.

У зв'язку із цим в організації вважають, що доцільно оголосити повну бойову готовність в армії в період з 20 серпня до 20 вересня; розглянути можливість введення воєнного стану в прикордонних областях від Чернігівської до Одеської; звернутися до Заходу із закликом посилити тиск на Росію.

ЦДАКР об'єднує фахівців у галузі зброї, силових структур і військово-цивільних відносин, є засновником компанії Defense Express.

Нагадаємо, що 10 вересня ФСБ Росії звинуватила Україну в спробах організувати теракти на території Криму.

Після цього президент Росії Володимир Путін заявив, що "повз такі речі проходити не будемо", і назвав безглуздою зустріч "нормандської четвірки", яка має відбутися в рамках саміту G20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram