ГоловнаПолітика

Серед затриманих в Криму були особи з паспортами РФ

Російські ЗМІ стверджують, що метою терактів було "вбити туризм" на півострові.

Серед затриманих в Криму були особи з паспортами РФ
Фото: google.com.ua/maps

Російські окупаційні сили затримали за підозрою в підготовці терактів у Криму щонайменше кількох людей, які мають паспорти Російської Федерації.

За даними джерел "Коммерсанта", більшість затриманих виявилися жителями Криму, а в декого при собі були російські паспорти.

Джерело "Интерфакса" в російських правоохоронних органах стверджує, що "серед семи затриманих 3-4 людини - громадяни Росії. Їм приділяють особливу увагу.

Обидва видання стверджують, що затримані дають свідчення. За їхніми словами, скоювати теракти проти керівників окупаційної влади чи на промислових об'єктах півострова вони не збиралися. Метою атак був туристичний бізнес у Криму.

Передбачалося організувати в різних точках півострова серію невеликих за потужністю вибухів, які не мали призвести до загибелі людей, а спровокувати паніку серед відпочивальників і, врешті-решт, "убити туризм".

Нагадаємо, ФСБ Росії після трьох днів мовчання з приводу причин блокування пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом повідомила про затримання "співробітника ГУР Міноборони України" Панова, який нібито готував теракти. Дані затриманого, які наводить ФСБ, збігаються з персональними даними водія й активіста з Енергодара Євгена Панова.

Міноборони і РНБО спростували затримання українського розвідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram