ГоловнаПолітика

У МЗС назвали звинувачення РФ приводом для подальшої агресії проти України

Україна закликає світову громадськість запобігти остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.

У МЗС назвали звинувачення РФ приводом для подальшої агресії проти України
Фото: http://zakonplus.com.ua

В Україні рішуче засуджують організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають усі безпідставні звинувачення на її адресу. Під надуманим приводом Росія розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму і своїх подальших агресивних дій проти України.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

"Особливе занепокоєння викликає концентрація російського озброєння на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу і вздовж російсько-українського кордону. Ця ситуація є вкрай небезпечною для світу і стабільності не тільки в Україні, але й у всьому регіоні", - заявляють у МЗС.

У міністерстві вважають, що держава-окупант не обмежується щоденними обстрілами на Донбасі, а через інсценовані в Криму провокації намагається перекласти на Україну та її міжнародних партнерів відповідальність за свої деструктивні дії.

"Україна рішуче і послідовно засуджує тероризм в усіх його проявах. На цьому тлі слід пам'ятати, що з моменту початку російської агресії проти України в лютому 2014 року внаслідок терористичних актів, скоєних за участю, а також фінансової, матеріальної та технічної допомоги з боку держави-агресора, загинули тисячі мирних громадян України та інших країн. Ідеться, зокрема, про збиття літака рейсу МН17, ракетні удари по Волновасі, Маріуполю, Краматорську та інших мирних українських містах", - наголошено в заяві.

Як наголошують у зовнішньополітичному відомстві, Україна закликає світову громадськість використати всі можливі політико-дипломатичні дії для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новим викликам агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко назвав звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму такими ж безглуздими і цинічними, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

Секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов назвав заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна почала терор проти Росії, свідченням про плани російської сторони щодо загострення ситуації в Україні та зриву Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram