ГоловнаПолітика

Луценко опублікував номер Плотницького, записаний у телефоні заарештованого Головача (оновлено)

Виявилося, що вказаний номер належить не "голові" "ЛНР", а його однофамільцеві.

Під час обшуку колишнього першого заступника голови Державної податкової служби (зараз ДФС, - ред.) генерал-полковника Андрія Головача у вилученому мобільному телефоні виявили номер абонента з прізвищем Плотницький.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав у фейсбуці.

"Бюст Януковича виявився не єдиним предметом, що зацікавив прокурорів під час обшуку в екс-заступника Клименка (екс-голова Міндоходів Олександр Клименко, - ред). Телефон (ну, звісно ж, Vertu) генерала-податківця Головача містить вельми показове прізвище Плотницького", - написав генпрокурор.

За словами Луценка, це ще один приклад "нерозривності дій економічних злочинів Януковича - Пшонки - Азарова - Курченка - Клименка з антидержавними діями лідерів ПР на кшталт Єфремова і терористичною групою ЛНР-ДНР".

Оновлено. В інтернет-пошуку за номером телефону, який Луценко "засвітив" як номер Плотницького, на сайті "Автобазар Донецька" розміщено оголошення про продаж автомобіля Mersedes E200 2008 р. в, який з грудня 2010 р. не експлуатується.

В оголошенні зазначено ім'я власника - Борис. Імовірно, йдеться про Бориса Плотницького, в червні 2011 року призначеного на посаду голови Господарського суду Донецької області. Зараз Борис Плотницький є головою Львівського апеляційного суду.

Оновлено 23:23. Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що опублікований номер абонента з телефону заарештованого Головача належить не "голові" "ЛНР" Ігорю Плотницькому.

"Це номер не того Плотницького. Визнаю. Номер Плотницького в телефоні затриманого податківця - не номер терориста Плотницького, а його однофамільця", - написав Луценко в фейсбуці.

Нагадаємо, екс-заступника голови податкової служби Головача 9 серпня заарештовано в рамках розслідування справи екс-президента Віктора Януковича. Під час обшуку в Головача було виявлено бюст Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram