ГоловнаПолітика

Порошенко назвав звинувачення РФ України в тероризмі безглуздими і цинічними

Президент закликав російське керівництво дотримуватися засадничих положень міжнародного права.

Порошенко назвав звинувачення РФ України в тероризмі безглуздими і цинічними
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко назвав звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму такими ж безглуздими і цинічними, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Голова держави назвав їх лише приводом для чергових військових погроз на адресу України.

"Україна рішуче засуджує тероризм в усіх його проявах і формах і, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення деокупації Криму", - сказано в заяві Президента Петра Порошенка.

Голова держави зазначив, що саме Росія вже давно щедро фінансує і активно підтримує тероризм на території України, піднявши його на рівень своєї державної політики - і в окупованих районах Донбасу, і в анексовананому Криму.

Президент заявив, що Росії не вдасться своїми провокаційними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти і "домогтися скасування заслужених санкцій, введених з боку наших партнерів".

Голова держави закликав російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, перш за все щодо поваги суверенітету, територіальної цілісності та прав людини. Він також висловив надію, що РФ забезпечить належну імплементацію безпеки аспектів Мінських домовленостей, у тому числі через використання механізмів "нормандського формату".

"Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, винятково політико-дипломатичними засобами", - заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримали, він дає свідчення.

У Міноборони назвали звинувачення провокацією і спробою відвернути увагу кримчан від того, що окупований півострів намагаються перетворити на "ізольовану військову базу РФ".

Секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов назвав заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна почала терор проти Росії, свідченням про плани російської сторони щодо загострення ситуації в Україні та зриву Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram