ГоловнаПолітика

Правоохоронці повинні розслідувати діяльність Капліна і Добродомова, - Хміль

Нардеп вважає проекти колег проросійськими.

Правоохоронці повинні розслідувати діяльність Капліна і Добродомова, - Хміль
Михаил Хмиль

Правоохоронні органи повинні розслідувати діяльність народних депутатів Сергія Капліна та Дмитра Добродомова на предмет їх зв'язків з Росією і терористами.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль, коментуючи публікації про участь російських пропагандистів Марії Столярової і Леоніда Муравйова у виборчій кампанії Партії простих людей і "Народного контролю" у 2015 році.

"Опубліковане листування вказує на те, що Партія простих людей Капліна та "Народний контроль" Добродомова - чисто російські проекти. Тепер СБУ і Генпрокуратура повинні негайно розслідувати діяльність цих ручних популістів Кремля. Якщо російські українофоби та поплічники терористів розробляли для Капліна і Добродомова виборчу кампанію, необхідно перевірити: чи не Кремль фінансував цю кампанію? Чи залежать зараз фінансово від Росії Каплін і Добродомов? Які їхні поточні зв'язки? Чи немає ознак державної зради?" - зазначив Хміль.

Він нагадав, що народний депутат Добродомов уже публічно підтвердив факт підготовки своїх передвиборних телевізійних роликів росіянами.

Дмитро Добродомов у своєму Facebook уже публічно підтвердив згадані в листуванні факти. Він не може відхреститися від справжніх авторів своїх "народних" тез і слоганів, а лише намагається змістити акценти. Мовляв, найняв терористів і українофобів, тому що вони запропонували найкращу ціну. Тепер чекаємо на реакцію простої народної людини Капліна. Нехай пояснить: чому їхні з Добродомовим політтехнологи сміються над новинами про "полонених укропчиків" і битву за Донецький аеропорт?"- зазначив Михайло Хміль.

Він також вважає, що Каплін і Добродомов послідовно лобіюють інтереси Росії у своїй політичній діяльності.

"Ми завжди говорили, що саме Москва організувала і профінансувала гостру політичну кризу, що виникла восени 2015 року та ледь не призвела до дострокових виборів Верховної Ради. А тепер спливли факти: ті популісти, які тоді голосніше за всіх вимагали відставки Кабміну і розпуску парламенту, - це все одна кремлівська команда. Добродомов, Каплін - це все штучні політичні проекти Кремля, які послідовно роблять антиукраїнські кроки. Вони дискредитують проєвропейські реформи Яценюка; виступають проти співпраці з МВФ; зривають затвердження держбюджету і фінансування АТО. Ось для чого Путіну потрібно було провести цих популістів до Верховної Ради!" - зазначив Хміль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram