ГоловнаПолітика

Жодного співробітника ГУР на території Криму ФСБ не затримувала, - Скібіцький

Заяву про "ДРГ ЗСУ" в Криму в ГУР назвали елементом дестабілізації ситуації в Україні.

Жодного співробітника ГУР на території Криму ФСБ не затримувала, - Скібіцький

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало інформацію, що її поширила ФСБ Російської Федерації про участь підрозділу військової розвідки в терористичній діяльності на території окупованого Криму.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростовує інформацію, яку зараз поширює ФСБ Російської Федерації про участь підрозділів військової розвідки в терористичній діяльності на території окупованого Криму ... Ми зазвичай не коментуємо інформацію про наших співробітників, але реально на сьогодні жодного співробітника Головного управління розвідки Міноборони ФСБ Росії на території Криму не затримувала", - заявив представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі 5 каналу.

Заяву ФСБ Росії про "ДРГ ЗСУ" в Криму Скібіцький назвав провокацією, що є елементом "гібридної війни", яку зараз веде Російська Федерація проти України.

"Якби з нашого боку була застосована важка техніка, бронетранспортери, артилерійські системи, то, повірте мені, Російська Федерація кричала б про це на весь світ уже 8 серпня, а жодної реакції не було. І виникає питання, якщо там розміщені підрозділи регулярних збройних сил Росії, вони ніяк не реагували на так званий прорив диверсійних груп? Це більше схоже на сценарій якихось навчань, які дійсно відпрацьовують зараз на території Криму", - додав представник ГУР.

За його словами, заява ФСБ Росії про "ДРГ ВСУ" в Криму - це один з елементів підбурювання і дестабілізації ситуації в Україні.

"Офіційна оцінка Головного управління розвідки - це дійсно провокація, і це є одним з елементів підбурювання і дестабілізації ситуації в нашій державі", - заявив представник ГУР.

Нагадаємо, ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів в Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримали, він дає свідчення. Крім того, в ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито було виявлено групу українських диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник спецслужби.

У Міноборони назвали заяву ФСБ про теракти в Криму провокацією. Разом з тим, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що подібна заява російської ФСБ може стати підставою для більш масштабних агресивних дій проти України. Чубаров зазначив, що звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram