ГоловнаПолітика

Райнін: органний зал філармонії і станцію метро "Перемога" у Харкові відкриють 20 серпня

Регіональна влада за 1,5 року завершила будівництво, що тривало десятиліття

Райнін: органний зал філармонії і станцію метро "Перемога" у Харкові відкриють 20 серпня
Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області до Дня Незалежності України завершилося будівництво двох об'єктів, роботи на яких проводилися понад 10 років.

«20 серпня відбудеться урочисте відкриття органного залу Харківської обласної філармонії. Того ж дня ми відкриємо станцію метро «Перемога». Це велика подія для Харківської області і справжнє свято для всіх харків'ян напередодні Дня незалежності», - повідомив керівник Харківської ОДА Ігор Райнін.

За його інформацією, очікується, що в заходах візьме участь президент України Петро Порошенко.

Напередодні відкриття глава області проінспектував обласну філармонію і побаченим залишився задоволений. Усі роботи на об'єкті вже завершено, в новому залі змонтували орган, зроблений німецькою компанією «Олександр Шуке». За словами Райніна, фахівці, які займалися монтажем інструменту, стверджують: органний зал у Харкові стане одним із кращих у Європі. Серед особливостей харківського залу - унікальна конструкція стелі, яка дозволяє змінювати акустику в приміщенні залежно від потреб музикантів.

«Органний зал почали будувати понад 10 років тому - роботи то зупинялися, то поновлювалися, але результату все не було. Ми за півтора року закінчили будівництво, хоча за графіками на ці роботи потрібно 3-4 роки, - зазначив Ігор Райнін. - Ми звикли все робити швидко. Тому відразу ж переходимо до будівництва другого пускового комплексу - великого залу Харківської обласної філармонії. Будемо робити все можливе, щоб у 2019 році цей зал був відкритий».

20 серпня в новому органному залі Харківської обласної філармонії відбудеться перший концерт. Звучання самого органу харків'яни почують восени - у вересні фахівці займуться інтонуванням інструменту.

Довгі роки було заморожено і будівництво станції харківського метро «Перемога» - 30-ї в місті. Однак, починаючи з 2015 року, вдалося відновити будівельні роботи.

Нагадаємо, Кабмін визнав Харківщину лідером серед областей України. Про це свідчать дані рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік, опублікованого КМУ у травні. Уперше за всі роки незалежності України рейтинг очолила Харківщина. Вона посіла перше місце серед інших областей України і друге після м.Києва, має спеціальний статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram