ГоловнаПолітика

У Міноборони назвали заяву ФСБ про теракти в Криму провокацією

Заяви про ліквідацію агентурної мережі української розвідки не відповідає дійсності

У Міноборони назвали заяву ФСБ про теракти в Криму провокацією
Владислав Селезнев
Фото: uacrisis.org

В Министерстве обороны считают провокацией заявление ФСБ Росії про те, що українська розвідка нібито готувала теракти на території анексованого Криму.

Про це заявив прес-секретар відомства В'ячеслав Селезньов, інформує "Крым. Реалии".

За його словами, заява ФСБ про ліквідацію агентурної мережі української розвідки в Криму не відповідає дійсності. Селезньов переконаний, що ФСБ навмисно вичікувала чотири дні для оприлюднення цієї інформації.

"Чотири дні ФСБ вичікувала, а потім з'являється інформація, яка курсувала в соціальних мережах. Але буквально вчора представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький зробив заяву, що на території окупованого Криму ФСБ проводить антитерористичні навчання. Цілком можливо, що це повідомлення лягає в ту інформаційну складову проведення цих навчань", - зазначив Селезньов.

Нагадаємо, ФСБ РФ звинуватило ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримано, він дає свідчення. Крім того, в ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито було виявлено групу українських диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник спецслужби.

Вранці 7 серпня російські прикордонники заблокували рух через всі три пункти пропуску між Кримом і Херсонською областю. Через деякий час роботу КП була частково відновлено, а потім - знову заблоковано.

У понеділок 8 серпня пункт пропуску "Чонгар" працював як на в'їзд, так і на виїзд, пункт "Чаплинка" - тільки на в'їзд, а "Каланчак" не працював взагалі. Вранці у вівторок Росія знову закрила всі пункти пропуску, але згодом відкрила "Чонгар" і "Чаплинку" (останню - тільки на в'їзд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram