ГоловнаПолітика

Яценюк прийде в ГПУ і відповість на всі запитання, - прес-секретар

Екс-прем'єра викликали як свідка у справі про розгін Майдану.

Яценюк прийде в ГПУ і відповість на всі запитання, - прес-секретар
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прийде на допит у Генеральну прокуратуру у справі про злочини проти активістів Євромайдану.

Про це повідомила його прес-секретар Ольга Лаппо в Фейсбуці.

"Сьогодні Генпрокуратура повідомила про виклик на допит як свідка подій на Майдані президента Петра Порошенка, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і секретаря РНБО Олександра Турчинова. Сьогодні отримала декілька дзвінків від українських ЗМІ з запитанням прокоментувати виклик у ГПУ Яценюка ... Лідер "Народного фронту" був одним із лідерів Майдану, і він, безумовно, прийде в ГПУ і відповість на всі запитання, щоб допомогти слідству", - написала вона.

Прес-секретар також висловила надію, що ГПУ зможе швидко і доказово назвати прізвища замовників, організаторів і виконавців злочинів проти учасників Революції гідності.

"Суспільство давно чекає на це. Тому обов'язок відповідальних політиків - відновити силу права в нашій країні і допомогти правоохоронним органам повернути віру в справедливість покарання вбивць, які на Майдані, цілячись у наших патріотів, намагалися розстріляти нашу незалежність", - написала вона.

Нагадаємо, слідчі ГПУ запрошують як свідків політиків і посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію про події на Євромайдані. Зокрема, на допит викликали президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, мера Києва Віталія Кличка, спікера Ради Андрія Парубія, губернатора Закарпаття Геннадія Москаля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram