ГоловнаПолітика

Порошенко: напад Росії на Грузію був прологом війни проти України

Світова політика умиротворення агресора провалилася ще у 2008 році, зазначив президент

Порошенко: напад Росії на Грузію був прологом війни проти України
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко переконаний, що напад Росії на Грузію у 2008 році був "прологом" війни проти України.

Про це президент написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Те, що вісім років тому бачили лише самі прозорливі, сьогодні очевидно всім: напад Росії на Грузію був прологом російської війни проти України", - написав Порошенко.

Він також зазначив, що так звана "політика умиротворення агресора" провалилася. Понад те, вважає Порошенко, вона тільки розпалила апетити Кремля.

"Політика умиротворення агресора збанкрутувала ще 2008 року. Понад те, вона тільки розпалила апетити Кремля. Тоді спільними зусиллями трансатлантична спільнота ще могла локалізувати хижого ведмедя у його барлозі. Це був повчальний урок історії, вчасно не засвоєний", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що сьогодні, коли на сході України не припиняються бойові дії, наша країна солідарна з грузинським народом і далі підтримуватиме відновлення територіальної цілісності Грузії.

"Україна сьогодні мужньо тримає оборону на східному кордоні Європи. Суворі випробування посилили відчуття дружби та солідарності між українським та грузинським народами. Ми, як ніхто інший, щиро й послідовно підтримуємо відновлення територіальної цілісності Грузії. І ясно, що ніколи не визнаємо російських маріонеткових режимів в Абхазії та Південній Осетії", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, Росія напала на Грузію 8 серпня 2008 року. Під час військової агресії між російськими і грузинськими військами було повністю зруйновано столицю Південної Осетії Цхінвалі. Росія провела в регіоні операцію з примусу Грузії до миру, а 26 серпня визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram