ГоловнаПолітика

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Єфремова на 10 серпня

За перенесення засідання виступили всі сторони

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Єфремова на 10 серпня
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на арешт колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Олександра Єфремова на 10 серпня.

Про це повідомив головуючий суддя Віктор Глиняний.

Суддя зазначив, що апеляційні скарги надійшли до суду лише в понеділок. Всі сторони виступили за перенесення засідання.

"Слухання відкладено до 15:00 10 серпня", - повідомив суддя.

Як повідомляється, засідання з розгляду апеляції почалося із запізненням на дві години. До суду було доправлено самого підсудного, а також прибули два його адвокати і двоє прокурорів.

Єфремова затримали в київському аеропорту у суботу, 30 липня. За інформацією ГПУ, він мав квиток до Відня. 1 серпня Печерський райсуд Києва заарештував Єфремова до 28 вересня.

Наприкінці березня ГПУ закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 КК). При цьому Єфремов також проходить у справі про ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року (статті 364 і 366 КК).

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на свободу під заставу.

61-річний Єфремов був нардепом трьох скликань з 2006-го до кінця 2014 року. З кінця 2012 року очолював фракцію ПР, входив до регламентного комітету Верховної Ради. Раніше був депутатом Луганської обласної ради, ще раніше - сім років очолював Луганську обласну державну адміністрацію, а до цього ще рік був заступником голови ЛОДА. З листопада 2005 року очолював луганський обласний осередок Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram