ГоловнаПолітика

У справі Єфремова затримано екс-нардепа від ПР Медяника (оновлено)

У понеділок Печерський суд розгляне клопотання ГПУ про його арешт

У справі Єфремова затримано екс-нардепа від ПР Медяника (оновлено)
Владимир Медяник
Фото: www.luganews.com

В рамках справи заарештованого екс-глави фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова затримали колишнього народного депутата від ПР Володимира Медяника.

Про це у фейсбуці повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"У рамках справи Єфремова ГПУ затримала наступного фігуранта - екс-нардепа ПР Володимира Медяника. У понеділок о 9 годині Печерський суд розгляне наше клопотання про його арешт", - написав Луценко.

Оновлення. Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у фейсбуці повідомила, що Медяника підозрюють у скоєнні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу.

"Громадянин Медяник підозрюється в скоєнні низки кримінальних злочинів, а саме: в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України з порушенням Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, за ст. 110, ч.3 Кримінального кодексу України; скоєнні організаційного й іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3, ч.1 Кримінального Кодексу України", - написала Сарган.

Медяник родом з Луганська, був обраний у Раду 2012 року в мажоритарному окрузі, який включає частину Луганська і Краснодон.

У вересні 2014-го Медяник спільно з групою нардепів відвідував російську Держдуму, у зв'язку з чим МВС України порушило справу за ч. 2 ст. 110 КК України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади). Тоді повідомляли, що Медяник призначив мільйон гривень за голову льотчика Збройних Сил України, який нібито бомбив Луганськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram