ГоловнаПолітика

Голову профспілки відправили під суд за шантаж акцією протесту

Дмитро Філіпчук вимагав 100 тис. доларів за згортання акцій протесту.

Голову профспілки відправили під суд за шантаж акцією протесту
Дмитрий Филипчук

У суд відправлено обвинувальний акт проти голови Профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитра Філіпчука. За версією слідства, він вимагав 100 тис. доларів за згортання акцій протесту.

Як повідомляють на сайті ГПУ, Філіпчук вимагав від представників Держгеокадастру гроші в обмін на припинення безстрокової акції протесту під державною установою.

Голову профспілки затримали у травні в одному зі столичних торгових центрів під час отримання частини обумовленої суми в розмірі 150 тис. грн.

Справу відкрито за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років), Філіпчуку обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Обвинувальний акт передано в Солом'янський райсуд Києва.

На сайті Профспілки працівників галузі земельних відносин України йдеться, що Філіпчук був уповноважений представляти інтереси працівників ДП "Київський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою" в трудовому спорі з керівництвом Держгеокадастру. Ті протестували проти призначення нового керівника Інституту.

1 березня під стінами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пройшов пікет співробітників Інституту, а 16 березня учасники протесту за підтримки деяких учасників АТО розбили наметове містечко біля будівлі Держгеокадастру.

За даними СБУ, за відмову від протестів замість грошей Філіпчук був готовий отримати посаду заступника керівника Держгеокадастру.

У 2010-2015 роках Філіпчук був депутатом Сквирської райради. Його обрали від "Фронту змін", потім був у фракції Соцпартії і вступив у коаліцію з Партією регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram