ГоловнаПолітика

Марина Порошенко відвідала в Малайзії центр для дітей з аутизмом

Перша леді зазначила, що в Україні проводиться експеримент із соціалізації дітей з особливими потребами

Марина Порошенко відвідала в Малайзії центр для дітей з аутизмом
Фото: president.gov.ua

Дружина президента Петра Порошенка Марина Порошенко в рамках візиту в Малайзію відвідала Центр розвитку для дітей з аутизмом «Пермата Курна», повідомляє прес-служба глави держави.

Центр функціонує під патронатом дружини прем'єр-міністра Малайзії Датін Росма Мансор і співпрацює з міжнародною організацією «Autism Speaks», яка бореться за права людей з аутизмом.

Перша леді оглянула, як організовано простір у навчальних і музичному класах, спортивному залі.

За словами директора дитячого центру Хасна Торон, основна мета установи - надати допомогу дітям з аутизмом, у повній мірі розкрити їхній потенціал, підготувати до навчання у звичайних навчальних закладах і, що не менш важливо, підвищити рівень обізнаності людей у проблемах аутизму.

Крім того, Центр «Пермата Курна» проводить тренінги та консультації для вчителів і терапевтів щодо стратегій навчання дітей з аутизмом, а також створений з метою бути зразком для майбутніх центрів по всій Малайзії.

Марина Порошенко зазначила, що для України питання соціалізації дітей з особливими потребами є надзвичайно актуальним. «В Україні вже розпочато трирічний науково-педагогічний експеримент, мета якого - виробити ефективні механізми забезпечення доступної освіти для дітей з інвалідністю і дати їм реальну можливість навчатися в середовищі однолітків. Після завершення експерименту планується поширення його результатів у всіх регіонах України», - зазначила дружина президента України.

На згадку про візит Марина Порошенко подарувала вихованцям Центру розвитку для дітей з аутизмом «Пермата Курна» англомовні книги про Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram