ГоловнаПолітика

Суд відпустив Пасішника під особисте зобов'язання

Антикорупційний прокурор має намір апелювати рішення суду.

Суд відпустив Пасішника під особисте зобов'язання
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Солом'янський райсуд Києва відпустив під особисте зобов'язання виконавчого директора, колишнього в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це повідомляє 5 канал.

Запобіжний захід передбачає явку Пасішника на допит за викликом слідчих. Окрім того, він повинен утримуватися від спілкування з екс-міністром економічного розвитку та торгівлі Айварасом Абромавичусом.

Антикорупційні прокурори звинувачують Пасішника в "незаконному впливі" на Абромавичуса. Йдеться про залякування, тиск і схиляння екс-міністра до незаконного рішення призначити Пасішника своїм заступником.

Обвинувальний акт колегія суддів відправила на доопрацювання в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Аргумент - у документі немає конкретики по суті й обставин правопорушення. Антикорупційний прокурор суддівське рішення має намір апелювати.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати цю справу 24 лютого 2016 року за ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча, карається штрафом від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на термін до двох років, або позбавленням волі на той самий термін). Пасішнику інкриміновано незаконний вплив на Абромавичуса в період з 25 січня по 1 лютого. Топ-менеджер "Нафтогазу" домагався посади заступника міністра економічного розвитку. 9 березня Пасішнику було повідомлено про підозру, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання (підписка про невиїзд). 

Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Пізніше Абромавичус назвав ім'я людини, якого йому "наполегливо рекомендували" як заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, який просив внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram