ГоловнаПолітика

Суд залишив столичного забудовника Войцеховського за ґратами

Скарги прокурорів і захисників залишили без задоволення.

Суд залишив столичного забудовника Войцеховського за ґратами
Фото: gp.gov.ua

Апеляційний суд Києва відмовився змінити запобіжний захід для столичного забудовника Анатолія Войцеховського, заарештованого за ухилення від сплати податків і самозахоплення землі.

Про це інформує Радіо Свобода.

Таким чином, судова апеляційна інстанція залишила без змін рішення слідчого судді Печерського райсуду Києва від 16 липня, а скарги прокурорів і захисників залишила без задоволення.

Войцеховського затримали 15 липня за підозрою в ухилянні від сплати податків і створенні ОЗУ.

Йому пред'явлено підозру за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, за частинами 3 і 4 статті 197-1 і частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної спільноти Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Заставу за Войцеховського в розмірі 14 млн гривень було внесено 27 липня.

Загалом розслідують діяльність забудовника за період із 2004-го по 2016 рік.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті-груп". Об'єкти, побудовані забудовниками з цієї структури, переважно є незаконними, більшість із них не завершені. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Відмінна риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список із більш ніж 40 об'єктів "Сіті Груп" і "Укогруп".

"Кришування" "Укогруп" приписують колишньому генпрокурору Віктору Шокіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram