ГоловнаПолітика

Порошенко запросив малайзійських інвесторів в Україну

Малайзія може увійти у топ-3 партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, вважає президент

Президент Петро Порошенко вважає, що сьогодні найбільш вдалий час для приходу малазійських інвесторів. Про це глава держави заявив у рамках візиту до Малайзії під час зустрічі з представниками малайзійського бізнесу.

На думку Порошенка, перспективними галузями в Україні є сільське господарство, інформаційні технології, космос та авіація, оборонно-промисловий комплекс, високотехнологічне виробництво. «Плануємо масштабну приватизацію державних підприємств на прозорій і конкурентній основі та реформу корпоративного управління», - підкреслив президент, зазначивши, що перелік цих об'єктів, зокрема, включає енергетичні компанії, порти і хімічні підприємства, залізничні, транспортні та авіаційні компанії.

Крім того, глава української держави ознайомив представників малайзійського бізнесу зі стратегією реформування України і з першими результатами реформ: відновлення макроекономічної стабільності, оздоровлення банківської системи, прогрес у проведенні реформи дерегуляції, скорочення кількості податків і зборів, зменшення числа планових і позапланових перевірок державної податкової служби. З 2012 року Україна, за його словами, піднялася на 56 позицій в рейтингу ведення бізнесу.

«Угода між Україною і ЄС про зону вільної торгівлі відкриває величезні можливості для інвесторів, і ми хотіли б запросити Вас скористатися ними. Україна могла б стати воротами для малайзійського бізнесу на ринок ЄС», - підкреслив глава держави.

За словами президента, Малайзія, у свою чергу, може стати воротами для українського бізнесу в регіоні.

Петро Порошенко підкреслив: «Є малайзійське прислів'я: «Гни бамбук, поки він паросток - зелений і росте». Україна також «паросток». І саме сьогодні треба інвестувати в Україну».

Глава держави також наголосив на зацікавленості в отриманні досвіду малайзійських компаній у сфері передових інновацій та висловив надію, що найближчим часом почне працювати українсько-малайзійський торговий комітет. «Це дасть величезний імпульс для наших двосторонніх торгово-економічних відносин», - зазначив Петро Порошенко, нагадавши, що минулого року Малайзія посіла 10-те місце серед торгових партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а може увійти в топ-3 партнерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram