ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про національні посвідчення особи для безвізового режиму з ЄС

Закон ухвалила Верховна Рада 14 липня

Порошенко підписав закон про національні посвідчення особи для безвізового режиму з ЄС
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав закон №1474-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України".

Про це повідомляється на сайті президента.

Закон ухвалила Верховна Рада 14 липня.

Цей документ уточнює перелік документів, що засвідчують особу, що підтверджують українське громадянство або спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначається правовий статус окремих категорій осіб. Ухвалення акта передбачає внесення змін до чинних урядових та відомчих актів.

Крім того, вносяться зміни в закони України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" та "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України".

Реалізація положень закону дозволить усунути правові прогалини в законодавстві і привести Закон України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" у відповідність до чинного законодавства.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила закон про внутрішні біометричні паспорти. Закон входить у "безвізовий пакет" документів, які Україна взяла на себе зобов'язання ухвалити заради безвізового режиму з ЄС.

З січня 2015 року в Україні почали оформляти біометричні паспорти для виїзду за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram