ГоловнаПолітика

НАБУ повторно викликало нардепа Онищенка на допит

Раніше нардеп заявив, що перебуває в Лондоні.

НАБУ повторно викликало нардепа Онищенка на допит
Александр Онищенко

Національне антикорупційне бюро повторно викликало на допит народного депутата Олександра Онищенка на ранок 5 серпня.

Повістку опубліковано на офіційному сайті НАБУ.

У документі зазначено, що Онищенкові необхідно з'явитися на допит 5 серпня о 09:00 до детектива НАБУ Олександра Клименка для участі в допиті як підозрюваного у кримінальному провадженні №52015000000000002 від 4 грудня 2015 року.

У порядку денному також вказано адресу, за якою Онищенко проживає в Києві.

Нагадаємо, Онищенкові закидають завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

5 липня Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 28 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала повідомлення про підозру захисту Онищенка і його родичам.

Тим часом до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, покинув Україну. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває в Лондоні, оформляє дозвіл на проживання і просить політичного притулку у влади країни.

2 серпня він не з'явився на допит. У НАБУ заявили, що в разі повторної неявки підозрюваного буде запущено процедуру оголошення його в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram