ГоловнаПолітика

Київ припинив приймати сміття зі Львова

Завод "Енергія" за шість тижнів спалив 6 500 тонн львівського сміття.

Київ припинив приймати сміття зі Львова
Мусоросжигательный завод "Энергия"
Фото: wikimapia.org

Із 1 серпня у зв'язку з тим, що на сміттєспалювальному заводі "Енергія" розпочато планові ремонтні роботи, Київ припинив приймати сміття з Львова.

Про це повідомляють на сайті Київміськадміністрації.

"Першого числа завод зупинився на плановий ремонт, і ми припинили приймати і львівське сміття, і київське. Відходи, які раніше прямували з Києва на завод «Енергія», тепер будуть відправляти на полігон № 5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються протягом серпня. Цього року заплановано ремонт бункера ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів", - розповів директор КП "Київкомунсервіс" Євген Русин.

За час дії домовленостей зі Львовом було завезено трохи більше від 6 500 тонн сміття.

"Якщо брати ваговий баланс, за червень-липень заводом було спалено трохи більше за 42 000 тонн. Тобто ми бачимо, що частка менша від 15%, як ми розраховували. Завдяки злагодженій роботі між міською владою і заводом «Енергія» ми не вийшли за рамки обумовлених показників", - повідомив Русин.

Нагадаємо, Київ протягом шести тижнів допомагав з вирішенням проблеми утилізації сміття зі Львова. Щодня в Київ завозили до 200 тонн відходів, які сортували і надалі спалювали на заводі "Енергія". Київ не зазнав фінансових збитків, запевнили в КМДА.

29 травня в селі Великі Грибовичі, що за декілька кілометрів від Львова, загорілося звалище. Пожежу вдалося ліквідувати, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не виявили.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Мер Львова попросив про допомогу Кличка, і той погодився прийняти частину львівського сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram