ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про правовий режим Чорнобильської зони

Одночасно набуде чинності указ про створення Чорнобильського заповідника.

Порошенко підписав закон про правовий режим Чорнобильської зони
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про врегулювання питань правового режиму території, забрудненої внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомляють на сайті президента.

Цей закон ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи") визначає особливості землекористування, спеціального водокористування, здійснення містобудівної діяльності, охорони атмосферного повітря на території зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення з метою забезпечення реалізації проектів перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему та для реінтеграції постраждалої території.

Закон також регулює питання компетенції центральних і місцевих органів влади у здійсненні своїх повноважень на території зони відчуження.

Одночасно набуде чинності указ президента від 26 квітня "Про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника", метою якого є збереження природних комплексів Полісся.

Нагадаємо, в лютому Рада повернула доплати працівникам у Чорнобильській зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram