ГоловнаПолітика

ГПУ відкрила гарячу лінію для збору інформації про створення "ЛНР" і "ДНР"

"Ми хочемо розглядати дії великої кількості посадових осіб, простих учасників цієї злочинної організації"

ГПУ відкрила гарячу лінію для збору інформації про створення "ЛНР" і "ДНР"
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура відкрила гарячу лінію і дві електронні скриньки для збору інформації про осіб, які допомагали створювати терористичні організації "ЛНР" і "ДНР".

Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи затримання одного з колишніх лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою в участі у створенні "ЛНР".

"У ГПУ відкривається пряма телефонна (+38-044-596-72-01) і електронна ([email protected], [email protected]) лінії для громадян, які мають прямі дані про організацію сепаратистських референдумів і фінансування терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» на території України. Кожен, хто на власні очі бачив або чув про дії тієї чи іншої особи в організації референдумів, які посягнули на територіальну цілісність України, про організацію захоплення державних установ і організацію сепаратистських воєнізованих угруповань, прошу залишати слідчим свої контакти на лінії ГПУ", - заявив він.

"Олександр Єфремов - це лише один із підозрюваних у справі організації терористичних організацій, а також посягання на територіальну цілісність і незалежність України. Ми хочемо розглядати в сукупності дії більшої кількості посадових осіб, простих учасників цієї злочинної організації. І для цього ми потребуємо співпраці з громадянським суспільством", - сказав Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram