ГоловнаПолітика

Тюремник, який застосував силу до Тимошенко, отримав заочний вирок

Колишній інспектор Качанівської колонії переховується за кордоном.

Тюремник, який застосував силу до Тимошенко, отримав заочний вирок

Червонозаводський райсуд Харкова виніс заочний вирок колишньому інспектору Качанівської колонії за застосування сили проти Юлії Тимошенко у квітні 2012 року.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Інспектора визнано винуватим у перевищенні службових повноважень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст. 365 КК України), і засуджено до трьох років позбавлення волі.

"Оскільки засуджений переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, перебуває за межами України й оголошений у міжнародний розшук, слідство й розгляд судового провадження проводили у формі спеціального досудового розслідування і спеціального судового провадження (заочно)", - сказано в повідомленні.

Ще двох фігурантів справи - заступника начальника Качанівської виправної колонії та начальника відділу охорони колонії суд раніше визнав винуватими за цією самою статтею і засудив до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні 2012 року службовці колонії безпідставно застосували до засудженої на той час Юлії Тимошенко фізичне насильство, щоб доставити її в лікарню. Тимошенко заподіяли легкі тілесні ушкодження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram